Κόρινθος

Η πρωτεύουσα του νομού είναι το περίφημο διοικητικό, εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.

Το κέντρο της πόλης έχει μεγάλους δρόμους, πάρκα, πλατείες και γραφικό λιμάνι με αλιευτικά σκάφη. Όμορφοι πεζόδρομοι προσελκύουν τους επισκέπτες για μια βόλτα, έναν καφέ και ψώνια, με αξιοθέατα, μουσεία και ιστορικά μνημεία γύρω από την πόλη.

Ο οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ. και ανακαλύφθηκε στην περιοχή του Κοράκου, είναι απόδειξη της κατοίκησης της Κορίνθου από τη νεολιθική εποχή. Στην αρχαιότητα η Κόρινθος ήταν μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου και μετά το 200 π.Χ. έγινε πρωτεύουσα της Αχαϊκής Συνομοσπονδίας. Υπό τον Ιούλιο Καίσαρα έγινε πρωτεύουσα της Αχαΐας. Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους συσχετίστηκε με τις εντυπωσιακές οχυρώσεις της στον Ακροκόρινθο. Η πανέμορφη πόλη της Παλαιάς Κορίνθου βρίσκεται στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου.

Η Κόρινθος βρίσκεται 84 χλμ. δυτικά της Αθήνας.


Διαμονή

Το Ranch είναι ο νούμερο ένα προορισμός της Ελλάδας για εκδηλώσεις και συνέδρια και το καλύτερο summer camp στη χώρα.

Χτισμένο σε 400 στρέμματα γης στην Πελοπόννησο, συνδυάζει εκπληκτική φυσική ομορφιά με κορυφαίες σύγχρονες ανέσεις στα καταλύματα του με θέμα την Άγρια Δύση.

Το Ranch βρίσκεται 97 χλμ. έξω από την Αθήνα.

Το Ranch συνδυάζει την άριστη ποιότητα διαμονής και υπηρεσιών με εγκαταστάσεις για δραστηριότητες όπως:

Basketball
Βόλεϋ
Τένις
Πινγκ-Πονγκ
Ιππασία
Αναρρίχηση σε Τοίχο
Τοξοβολία
Εξερεύνηση Αλευρόμυλου
Εξερεύνηση Υφαντουργίου
Εξερεύνηση Εργοστασίου Παραγωγής Τυριού
Εξερεύνηση Ελαιοτριβείου
Εξερεύνηση Φαρμών και Στάβλων


Πολιτιστικές Επισκέψεις *

Οι ομάδες του Elite Neon Cup θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία παγκοσμίως.

Περιλαμβάνει μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που σχετίζονται άμεσα με τον ιερό βράχο της Αθηναϊκής Ακρόπολης.

(* Πολιτιστικές επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν αναλόγως προγράμματος και σε συνεννόηση της εκάστοτε ομάδας με τους διοργανωτές.)